yapılandırma çağrısı
Borçlanarak emekli olabilecekler için Sosyal Güvenlik Kurumu ile 3 Kamu Bankası arasında imzalanan kredi işbirliği protokolü kapsamında ilgili banka temsilcileri ile Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Söz konusu toplantı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten, kredi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Merkez Müdürlüklerine başvurularını yaptıktan sonra, buradan alınacak emekli olabileceklerine dair yazıyla bu üç kamu bankasının şubelerine müracaat edebileceklerini belirtti.
Ayrıca söz konusu avantajlı kredi desteğinden, primlerini ihya eden Bağkur’luların yanında askerlik ve doğum borçlanması yapılması halinde emekli olabilecek vatandaşların da yararlanabileceğini aktaran Ökten, yapılandırma ile gecikme cezası, gecikme zammı ve faizlerin silinerek bunun yerine aylık yüzde 0.35'lik aylık enflasyon farkı eklenerek güncelleme yapılacağını belirtti.
Bu kapsamda Ziraat, Halk ve Vakıf Bankası ile iş birliği protokolü imzalandığını hatırlatan Ökten, “Protokolle yapılandırma borcunun ödenmesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkânı sunulacaktır." dedi.
Son olarak yapılandırma kapsamının oldukça geniş tutularak, 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait neredeyse tüm kurum alacaklarının yapılandırma kapsamına alındığını belirten Ökten, ayrıca yapılandırma son başvuru tarihinin 31 Ocak tarihine, ilk taksitin son ödeme tarihinin ise 31 Mart'a ertelendiğini hatırlattı. Ökten, vatandaşlara bu avantajlı yapılandırma fırsatlarını kaçırmamaları ve başvurularını son günlere bırakmamalarının yararlarına olacağı hususunda tavsiyede bulundu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok