2023 HASANKEYF TURİZM YILI İLAN EDİLSİN
2023 HASANKEYF TURİZM YILI İLAN EDİLSİN
Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy’ un açıkladığı “2023 Turizm Strateji Hedefleri” kapsamında Batmanlı turizmciler 2019 yılının “Göbeklitepe Turizm Yılı” ilan edildiği gibi 2023 yılının da 12 bin yıllık tarihi ile 2023 yılı “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesini istedi.
Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan, Ilısu Barajı’nda su tutulmaya başlamasıyla birlikte 2023 yılında Hasankeyf’in bölge turizminin başkenti olacağını söyledi.
Su altı dalış turizmi, aralarında Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, Hasankeyf Kalesi, İmam Abdullah Zaviyesi gibi eserlerin de aralarında olduğu tarihi eserler, kültürel değerleriyle birlikte tarihi ilçenin adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayan Aslan, “Bunların yanı sıra kanyonları ile de Hasankeyf her alanda bölge turizminin başkenti olacak. Biz bölge turizmcileri olarak Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ un açıkladığı “2023 Turizm Strateji Hedefleri” kapsamında 2019 yılının “Göbeklitepe Turizm Yılı” ilan edildiği gibi 2023 yılının da “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesini istiyoruz. Bu kararla bölge turizmi de şahlanmış olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bu talebimizi değerlendireceğine inanıyoruz.” Dedi.
2023 Turizm stratejisini özelikle Güneydoğu bölgesinin yeniden 2023 turizm stratejinde yer almasını, turizmin sadece kum, deniz ve güneşten ibaret olmadığını belirten Aslan, arkeolojik ve kültürel alanında turizme kazandırılması ve özelikle Güneydoğu illerinde turizm tanıtım merkezlerinin kurulması gerektiğini dile getirdi.
Batman’a son Valiler Kararnamesi ile atanan Batman Valisi Hulusi Şahin’e ayağının tozuyla kentte her alanda olduğu gibi turizm alanında bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmayan tarihi değerleri ve farklı turizm destinasyonlarıyla ilgili yapmış olduğu projeleri hayata geçirmesinden dolayı teşekkür eden Aslan, 2023 yılının “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesi konusunda desteklerini istediğini kaydetti.
Aslan, son olarak12 bin yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi Hasankeyf’in yeni yerleşim yerindeki konumu, Hasankeyf Kalesi ve mağaraları ile Batman ve Güneydoğu turizmine büyük katkı sağlayacak olan yeni Hasankeyf’in Türkiye tanıtım filmlerinde yer almasını gerektiğini ifade etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok