
Petrol fiyatları artıyor!
OPEC + (plus) üyelerinin üretim kesintilerini uygulayıp uygulamadığını değerlendirmekle görevli Bakanlar Ortak İzleme Komitesi pazartesi günü online bir toplantı gerçekleştirecek.
Aralık ayındaki toplantıya kadar herhangi bir üretim kararının alınması beklenmezken, Suudi Arabistan ve Rusya gibi üyeler Libya’dan gelen fazladan üretim ve OPEC’in düşük talep tahminlerinin etkisiyle diplomatik kanalların kullanımını artırıyorlar.
Petrol, bu ayın başında hız kazanan salgın ve sürdürülebilir bir talep toparlanmasına dair endişelerle varil başına 40 doların altına düştükten sonra şu anki seviyelerde sabit seyrediyor.
Kasım vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Cuma günü yüzde 0,2 düştükten sonra bugün yüzde 0.3 düşerek varil başına 40.74 dolar seviyesine geriledi.
Aralık vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 0,5 değer kaybettikten sonra yüzde 0,2 düşerek varil başına 42,83 dolar seviyesine geldi.
OPEC Artı (plus) Oluşumu Nedir:
Petrol Piyasası'nın tüm oyuncularının ortak hareket etmesini gerektiren durumların olması nedeniyle petrol ihraç eden ülkeler bir araya gelme kararı aldılar.
Bu düşünce ile OPEC ve OPEC dışı ülkelerin bir olduğu 24 ülkenden oluşan “OPEC Artı (OPEC+)” isimli yeni bir oluşum kuruldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 0130 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 02ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 032.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 04Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 05Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 06Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 07BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 08Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 09BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 11Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 12MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 13BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 14GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 15İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Henüz Yorum yok