Ilısu Barajı’nda sona gelindi
Dicle Havzası’nda inşaatı devam eden, dolgu hacmi bakımından Türkiye’nin 2. Büyük barajı olacak Ilısu Barajında artık sona gelindi.
Ilısu Barajı ve HES Projesi, Dicle Nehri üzerinde yer alan en büyük proje olmasının yanında 1200 MW kurulu gücü ile de ülkemizin en büyük 4. Hidroelektrik santralidir. Ilısu Barajı ve HES, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine yıllık 1,5 milyar lira katkı sağlayacaktır.
DSİ GENEL MÜDÜRÜ AYDIN ‘DSİ OLARAK KUTSAL BİR GÖREV İFA EDİYORUZ’
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün son derece önemli bir görevi ifa ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “DSİ olarak insanın, toprağın kısacası bütün canlıların olmazsa olmazı olan Su’yu temin ediyor, bütün canlıların ihtiyacını gideriyoruz. Bu bakımdan bizler kutsal bir görevi yerine getiriyoruz. Bu görevi yerine getirirken mesai mefrumu dinlemiyor, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İnsanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu üstlenmiş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak son derece mesuliyetli, faziletli ama bir o kadar da zor bir görevi yüklenmiş oluyoruz. Kısacası Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Ülkemizin bütün su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına dair politikalar oluşturmak ve ulusal su yönetimini koordine etmek vazifelerini yerine getirmekteyiz”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 02OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 03EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 04İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 05İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 06NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 07FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 08TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 10Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 11NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 12AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 13 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 14ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
- 15BESOB Başkanı Kaplan’dan Vergi Dairesi Müdürü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok