
"Çocuklar, Değerlerimizin Geleceğidir"
Valimiz Hulusi Şahin’in Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı
"Çocuklar, Değerlerimizin Geleceğidir"
Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesine 1990 yılında ülkemiz de imza atmıştır. Sözleşmenin kabulü olan 20 Kasım her yıl “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımızın haklarını koruyarak onlara daha güzel bir dünya sunduğumuzda geleceğimizi de teminat altına almış oluruz.
Başta eğitim olmak üzere, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için çaba gösteren milletler, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.
Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması milletimizin varlığının en büyük güvencesidir. Onları zararlı etkilerden korumak, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit koşullarda eğitmek yüksek insani değerlerimizin bir gereğidir. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.
Çocuklarımıza yapacağımız en büyük hizmet onları sevgi ve şefkatle yetiştirmektir. Çünkü sevgi ve şefkatle yetiştirilen her çocuk büyüdüğünde bireyi olduğu topluma sevgi ve şefkat ve merhametle yaklaşacaktır. Başka bir deyişle, çocukken kazandığı değerleri toplumuna aynen yansıtacaktır.
Sevgi ve hoşgörüyü ilke edinerek tarih boyunca dünyaya adalet dağıtan milletimiz, dünyanın tek çocuk bayramını hediye ederek çocukları dünyadaki en kıymetli varlık olarak görmekte ve onları el üstünde tutmaktadır. Zira onlara yapılan yatırım, millî ve manevi değerlerimizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır.
Bu düşüncelerle çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok