
Batmanlılar "Kudüs’ün Rengi" resim sergisine son günde ilgi gösterdi
Batman merkez Gülistan Caddesi’nde düzenlenen sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. Resim sergisinde işgal rejiminin mazlum Filistin halkına yapmış olduğu zulmü gözler önüne seriyor.
Rehber TV'de yayınlanan "Günün Çizgisi" adlı programın çizeri Mikail Çiftçi, HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının daveti üzerine "Kudüs’ün Rengi" temasıyla resim sergisine katıldı.
Çiftçi, Batmanlı ressamlar ile birlikte Kudüs direnişini anlatan resimler çizdiler. Sergide çizilen resimler Filistin'e parası gönderilmek üzere satışa sunuldu.
Resim sergisine yoğun ilgi gösteren Batmanlılar, çeşitli tutarlarda fiyat biçilen resimleri Filistin'e katkı amaçlı satın aldılar.
"Karikatürlerimizi çizerken, oradaki direnişin ruhunu ve terör rejiminin zulmünü anlatmaya çalışıyoruz"
Terör rejimin saldırılarına direnen tüm direnişçilere selam ileten karikatürist ve ressam Mikail Çiftçi, fiili olarak Filistin için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.
Mikail Çiftçi, "Buradan direnişte olan kardeşlerimize destek olmak için kimi haber yapar, kimi şiir yazar, kimisi de bir resim çizer. Bizlerde direnişte bir taşımız ve terör rejimine bir darbemiz olsun diye karikatür çizmeye başladık. Karikatürlerimizi çizerken oradaki, direnişin ruhunu ve terör rejiminin zulmünü anlatmaya çalışıyoruz. Bu anlamlı sergiyi düzenleyen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu anlamlı sergide siyonist rejimin gerçek yüzü gösterilmek isteniyor. Burada yaptığımız resimleri canlı canlı çiziyoruz. Çizdiğimiz resimleri simgesel olarak satışa sunduktan sonra elde edilen geliri Filistin’e destek amacıyla kullanılacaktır."
"Zulmü engelleyemiyorsak bile bu sesi halka duyurmak istiyoruz"
HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanı Şükran Özdemir, resim sergisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek siyonist rejimin bir nebzede olsa vatandaşa göstermek istedikleri ifade etti.
Özdemir, "Siyonist işgal rejiminin zulmü yıllardır devam ediyor. Zalimler yine Ramazan ayının son haftasında Filistinli kardeşlerimize saldırdılar. HÜDA PAR olarak bu süreçte oradaki zulme tepki vererek, basın açıklamaları ve konvoylarla birçok etkinlik düzenledik. Bugün de HÜDA PAR Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak resim sergisine katıldık. Zulmü engelleyemiyorsak ta en azından bu sesi halka duyurmak için yine meydanlardayız. İnşallah Filistin’in özgür olduğu günleri görür ve orada hep birlikte Mescid-i Aksa’da buluşuruz." ifadelerini kullandı.
"Filistin’de yaşananlar çok büyük bir zulümdür"
Sergiyi ziyaret etmek için gelen İlknur Salman adlı vatandaş, özellikle herkeste bilinç ve şuurun olması için bu tür faaliyetlerin sık sık olması gerektiğinin altını çizdi.
Salman, "Hem sanatçıların, hem ilim adamlarının, hem de yazarların bu konuda kesinlikle ses vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Filistin için herkes elinden ne geliyorsa yapması gerekiyor. Çünkü Filistin’de yaşananlar gerçekten çok büyük bir zulümdür. O yüzden Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin her daim arkasındayız." şeklinde konuştu.
"Yapılan zulmü durdurmak ve duyurmak açısından da çok faydalı bir etkinlik"
Bir diğer vatandaş Zehra Salman ise şunları söyledi:
"Bence bu tür etkinlikler halkı bilinçlendirmek konusunda çok etkilidir. Bu nedenle her yerde yapılması gerekiyor. Çünkü bazı insanların buraya geldiklerini ve Filistin hakkında bir bilgi sahibi olmadıklarını görüyoruz. Bize soruyorlar bizde bilgilendiriyoruz. Yapılan zulmü durdurmak ve duyurmak açısından da çok faydalı bir etkinliktir. Yapılan etkinleri sosyal platformlarda paylaşarak daha çok kişinin bilgi sahibi olmasını sağlayarak zulmü engelleyebiliriz."
İki gün süren resim sergisi bugün saat 18.00'de son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 0130 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 02ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 032.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 04Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 05Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 06Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 07BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 08Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 09BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 11Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 12MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 13BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 14GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 15İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Henüz Yorum yok