
"Ramazan-ı Şerif’e Kavuşmanın Heyecanını Yaşıyoruz"
"Ramazan-ı Şerif’e Kavuşmanın Heyecanını Yaşıyoruz"
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Ramazan ayı münasebetiyle mesaj yayımladı.
Rektör Durmuş mesajında şunları kaydeti: “İslam aleminin büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan, Kadir Gecesi’ni içerisinde barındıran 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayı, Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu ve oruç ibadetimizi ifa ettiğimiz mukaddes aydır.
Ramazan ayı, dargınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakılarak kardeşlik duygularının pekiştirildiği aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak, zengin-fakir, genç-yaşlı ayırmadan aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve beraberliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Her ne kadar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle(Kovid-19) mücadele kapsamında bulaşının önüne geçmek için bir araya gelemesek de yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi unutmamalıyız.
Ayrıca anne, baba ve tüm büyüklerimizi ihmal etmemeye bu kıymetli günlerde daha çok dikkat etmeliyiz. Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet, bereket ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden sağlık, huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hakim olduğu nice Ramazanlara kavuşturmasını, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu vesilesiyle tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok