
" Uyuşturucu konusunda bir seferberlik başlatılmalı"
Batman Üniversitesi'nde çeşitli faaliyetler yürüten Genç Yeşilay Topluluğu'ndan bir grup öğrenci, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Ramazan Güneş ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Merkez İlçe Başkanı Durmaz, Genç Yeşilay Topluluğu üyelerinin ziyaretinden dolayı memnun kaldığını belirterek, kendilerine teşekkür etti.
HÜDA PAR’ın Batman’da başlatmış olduğu bağımlılıkla mücadele projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Genç Yeşilay Başkanı Güneş, bu gibi çalışmaların gençliği bilinçlendirdiğini ifade etti.
“İfsat ediciler neslin maneviyattan uzaklaşması için her yolu deniyorlar”
Toplumun ve gençliğin kötü alışkanlıklardan muhafazası konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Durmaz, “Bizler toplumun dünyevi sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yaptığımız gibi neslin değerleriyle barışık olması adına da çalışmalar yapıyoruz. Biliyorsunuz ki ifsat ediciler genç neslin ahlak ve maneviyattan uzaklaşması için her yolu denemektedirler. Uygulamaya koydukları projelerle nesli ahlaki ve kültürel açıdan yozlaştırmak istemektedirler. İşte bizler de ifsat edicilere karşı, toplumun ıslah edicileri olarak bir çaba ve gayret içinde olmamız gerektiği bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nebevî mesajın çağa taşınması, insanlık ailesinin Hazreti Peygamber’in emsalsiz ahlakıyla tanışması ve örnek alması, amaçlarımız arasında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.
“Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir seferberlik başlatılmalıdır”
Son dönemlerde Batman’da artan uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili de konuşan Durmaz, “Yaptığımız ziyaretler ve görüşmeler neticesinde, Batman merkezde uyuşturucu kullanımının artmış olduğunu müşahede etmekteyiz. Uyuşturucu illeti her geçen gün toplumumuzu ve geleceğimizi tehdit etmektedir. Uyuşturucu ile ilgili çalışma yapan resmi kurum ve kuruluşlar istatistikleri bir kenara bırakarak uyuşturucuyla mücadele konusunda bir seferberlik başlatmaları gerekmektedir. Malum uyuşturucu kullanımı, kullanıcının aklını dumura uğratan, nesli ifsad eden ve değerlerinden uzaklaştıran bir bağımlılık çeşididir. Hassasiyet sahibi kişi ve kurumlar hep birlikte, danışıklı olarak çalışmalar yaparlarsa ve her biri sorunun bir köşesinden tutarlarsa sorun azalır ve nihayetinde çözüme kavuşmuş olur. Yaptığımız çalışmalarla istiyoruz ki toplum arasında bir bilinç oluşturalım ve bağımlı olan bu kişileri bu kötü alışkanlıklarından kurtaralım.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 022.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 03Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 04Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 05Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 06BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 07Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 08BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 10Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 12BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 13GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 14İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 152 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
Henüz Yorum yok