
6-8 Ekim katliamının müsebbiplerinin gereken cezayı almalarını istiyor
6-8 Ekim'de PKK/HDP'lilerin vahşi saldırılarında, başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere birçok dindar insanın katledilmesi ve o günlerde yaşanan acı olaylar hafızalardaki tazeliğini koruyor.
HDP/PKK'nin yönlendirmeleri üzerine 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen saldırılarda Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş başta olmak üzere onlarca masum insan hayatını kaybetmişti.
Saldırılarda 700'ü aşkın kişi yaralanmış, yüzlerce okul, Kur’an kursu, cami yakılmış, kamu binası tahrip edilmiş, ev ve iş yerleri yağmalanmıştı.
Araştırmacı Yazar Muhammed Zeki Mirzaoğlu ve Araştırmacı Yazar Sadullah Aydın, 6-8 Ekim saldırılarının yıl dönümünde İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu. 6-8 Ekim’de Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla sokağa çıkan çetelerin hedefinde inançlı insanların olduğunu belirten yazarlar, o gün çok sayıda insanın hunharca katledildiğini ifade ettiler.
Katliamın müsebbiplerinin halen hakim karşısına çıkıp gereken cezayı almadığına dikkat çeken yazarlar, tek beklentilerinin adaletin yerini bulup azmettiricilerin hak ettikleri cezayı almaları olduğunu söylediler.
Saldırılarda çok sayıda insanın katledildiğini, bundan dolayı azmettiricilerin hak ettikleri cezayı almaları gerektiğini vurgulayan Mirzaoğlu, şöyle devam etti:
“Yasin Börü ve 50’ye yakın vatandaşımızı katlettiler. Ne olarak söylüyorum ki bu insanlar bunların katilidirler. Bu insanlar mutlaka ceza çekmek durumundadırlar. Dolayısıyla 6-8 Ekim arifesinde bunu yetkililerden istiyorum. Yetkililer mutlaka bunların cezalarını vermelidirler. Çünkü zulümle abat olunmaz. Bu insanlar çıktığından beri bu memleket, insanımız kesinlikle bir rahat yüzü görmedi. Kürtler adına çıkmışlar, Kürtlerle bir alakası olmayan bu insanlar kesinlikle Batı’nın, Amerika’nın güdümünde vazifelendirilen insanlardır.”
“Yetkililerden adaletin yerini bulmasını istiyoruz”
Adaletin en kısa sürede tecelli etmesi gerektiğini dile getiren Mirzaoğlu, “Bu insanların cezalarını mutlaka almalarını arzu ediyoruz. Bunların ceza aldıklarına daha tam manasıyla inanmıyoruz. Ama mutlaka bunların ceza göreceklerine inancım tamdır. Çünkü bunlar millete kastetmişlerdir. Kurban eti dağıtan Yasin Börü gibi gencecik fidanı hunharca katletmelerini hazmedemiyoruz. Diğerleri de aynı zulme maruz kalmışlardır. Umarım ki adalet yerini bulacaktır, bizim yetkililerden de isteğimiz budur.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 022.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 03Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 04Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
- 05Batman’dan Gazze’ye “Sumud Filosu” Desteği
- 06BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
- 07Yağlık ayçiçeği tarlasında ‘tarla günü etkinliği’ düzenlendi
- 08BATMAN’DA HER YIL 9 BİN KİŞİ EHLİYET BAŞVURUSU YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET
- 10Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “HALKIMIZIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 12BATMAN KÜTÜPHANELERİ 62 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
- 13GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 14İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 152 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
Henüz Yorum yok