Batman'da 'Deprem Haftası' etkinlikleri
Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından Batman'da '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılmaya başlandı.
Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü bahçe ve salonunda AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Hafta boyunca sergi ve tatbikat etkinlikleri yapılacağı ifade edildi.
Batman AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım, her yıl olduğu gibi bu yıl da '1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Dağda arama kurtarma, dağcılık malzemeleri, kamera çekimi yapan drone, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve Radyolojik) ve kimyasal numune alma malzemeleri gibi birçok ürünün sergilendiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Yıldırım, 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında sergi açtıklarını ve 10.00 ile 17.00 arası saatleri kapsayacağını belirtti.
Yıldırım, "KBRN malzemeleri, arama kurtarma, pünomatik malzemeler, sismik akustik ses dinleme cihazı, dağcılık faaliyetlerinde kullandığımız malzemeler sergilendi. Okullarımıza Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla davetiye gönderildi. Kurumlarımıza, valilik makamımıza davetiye gönderildi. Bunun sonrasında Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında planladığımız bir tatbikatımız vardır. Yarın provasını yapacağız. Tatbikatını yapacağımız okulumuz, Güzel Sanatlar Lisesidir. Biz orada deprem, kurtarma, yangın ve tahliye tatbikatını gerçekleştireceğiz. Diyarbakır ilimizdeki Arama Kurtarma Ekibinden de destek ekip gelecek. Yarın yapılacak deprem provasının ardından 7 Mart, Saat 14.00'te tatbikatımız gerçekleştirilecektir. Malzeme sergimiz bir günü içermektedir."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok