
Gelir kriteri engellileri mağdur ediyor
Yaşadıkları engelin yanı sıra kanun ve düzenlemelerle mağduriyetleri daha da artan engelliler, sorunlarına bir çözüm bekliyor. Ailelerin evlerine giren toplam gelir tutarı Bakanlığın belirttiği Gelir Kriterini belli miktarda geçtiğinden dolayı maaş alamayıp mağdur olduklarını belirten engelliler, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor.
Bu mağdurlardan bir tanesi de Batman’da ikamet eden ve kemik eğriliği, sırt kamburu, kemik erimesi hastası olan yüzde 54 engelli raporlu 24 yaşındaki Mehmet Fatih Atmanoğlu, evde kaldığı ve babasının sigortasından faydalandığı için aile gelir kriterinden dolayı engelli maaşı alamadığını belirten Atmanoğlu, İLKHA muhabirine bunun bir haksızlık olduğunu söyledi.
Belirtilen gelir kriterinin yeniden düzenlenerek engellilerin mağduriyetini ortadan kaldıracak şekilde değiştirilmesi gerektiğini savunan Atmanoğlu, tek isteğinin babasının vereceği harçlığa bağlı kalmadan, maddi olarak başkasına muhtaç olmamak olduğunu söyledi.
“Tüm girişimlerime rağmen sonuç alamadım”
Kendisi gibi çok sayıda mağdur engellinin olduğuna işaret eden Atmanoğlu, “Engelliyim ve bir türlü maaş alamıyorum. Babamın himayesinde olduğum ve onunda sigortalı olmasından dolayı engelli maaşından faydalanamıyorum. Engelimden dolayı çalışamıyorum da. Ancak İŞKUR tarafından açılan kurslara gidebiliyorum. Defalarca maaş talebinde bulundum ya kabul edilmedi ya da red edildi. Dilekçe yazdım, buna da cevap verilmedi. Tüm girişimlerime rağmen bir türlü sonuç alamadım.” dedi.
“Kriterlerin kaldırılmasını istiyorum”
Her engelli gibi kendisinin de engelli maaşından yararlanmak istediğini vurgulayan Atmanoğlu, “Sadece maaş talebinde bulunuyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Gerekirse ailemden ayrılmaya bile razıyım. Önüme bir kriter koydular ve bu kriter yüzünden hayatım mahvoldu. Sadece benim değil benim gibi birçok engellinin hayatı mahvoldu. Ayrı ev zorunluğu ve evlenme şartı getirilerek engellilerin maaş alması azaldı. Bu kriterlerin artık kaldırılmasını istiyorum. Tüm engellilerin adına bunları söylüyorum. Peygamber Efendimizin, ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ Hadis-i Şerifinde de belirtildiği gibi bende yetkilerin kolaylaştırılması talebinde bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 02DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 03Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 04ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
- 05BATMAN’A MOBİL AŞEVİ KAZANDIRILDI
- 06ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
- 07YARALI PEÇELİ BAYKUŞ DOĞAYA EMANET
- 08BATMANLI KARATECİLERDEN ULUSLARARASI BAŞARILAR
- 09KOZLUK TEŞKİLATINDAN İLÇE MÜDÜRÜNE ZİYARET
- 10ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ
- 11Batmanlı Çocuklar TEKNOFEST’te gurur verdi
- 12BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
- 13BATMAN’DA JÎNA EMÎNÎ ANMASI
- 14VALİ CANALP, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU
- 152025 FESTİVAL TAKVİMİ
Henüz Yorum yok