Pandemi döneminde 6,2 milyon başvuru uzaktan çözüme kavuşturuldu
Dicle Elektrik tarafından müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla kurulan sektörün ilk ve tek çok dilli Çağrı Merkezi, evlerimizde kaldığımız pandemi döneminde 6 milyon 200 bin kişinin başvurusunu uzaktan erişimle çözüme kavuşturdu.
Türkçe’nin yanı sıra sorumluluk bölgesinde yoğun olarak konuşulan Kürtçe, Arapça ve Zazaca dillerinde de hizmet veren Dicle Elektrik 186 Çağrı Merkezi’ne pandeminin yaşandığı 2020 yılında 4.7 milyon çağrı geldi. Gelen çağrıların 170 bini Kürtçe, 95 bini Arapça ve 30 bini Zazaca dilinde yanıtlanırken, geri kalanı Türkçe olarak yanıtlandı. Bu dönemde 2 milyon arama ise sesli yanıt sistemi ile kesinti bildirimleri ve diğer bilgilendirmeler yapılarak müşteri temsilcisine bağlanmadan yanıtlandı.
4 ayda 1.5 milyon çağrı
2021 yılının ilk 4 ayında ise Çağrı Merkezi tarafından 1.5 milyon çağrıya yanıt verildi. 2021 yılında gelen çağrıların 50 bini Kürtçe, 40 bini Arapça ve 10 bini ise Zaza dillerinde yanıtlanırken, geri kalanı Türkçe olarak yanıtlandı ve çözüme kavuşturuldu.
Dicle Elektrik, pandeminin başlaması ile birlikte evden çalışma modeline geçerek müşterileri gibi Çağrı Merkezi çalışanlarının sağlıklarını korumak için de gerekli düzenlemeleri yaptı. Halen merkez çalışanlarının yaklaşık yüzde 80’i evden çalışmaya devam ederken Çağrı Merkezi’nin personel kadrosu 2020 yılında yüzde 15, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 6 artırılarak pandemi sürecinde istihdama da katkı sağlandı.
Talepler uzaktan alındı
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, pandemi sürecinde hem tüketicilerin hem de çalışanları koruyan uygulamalardan söz ederken, “Bu süreçte özellikle tüketicilerimizin kuruma gelmesine ve dilekçe beyan etmesine gerek kalmaması için, 186 numaralı Çağrı Merkezimiz ile diğer sistemlerimiz arasında detaylı entegrasyonlarımızı yaptık. Bu sayede tüketicilerimiz ofislerimize gelmeden, yüz yüze görüşmeden çağrı merkezimiz aracılığı ile uzaktan taleplerini ilettiler. Bu dönemde toplam 6,2 milyon talebi uzaktan çözüme kavuşturduk.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok