BATMAN'DA CADDE VE SOKAKLAR SESSİZ
Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde tüm Ülke de olduğu gibi, Batman'da da büyük bir sessizlik hâkim.
İçişleri Bakanlığınca Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam 21.00’den itibaren başladı.
Tüm Türkiye’de pazartesi günü saat 05.00'e kadar geçerli olan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde şehirdeki cadde ve sokaklar boş kaldı.
Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sokak ve caddeler hayvanlara kaldı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı Elma Sokağı, Çarşı, Bankalar Caddesi, Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı gibi işlek caddeler tamamen boş kaldı.
Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde vatandaşların yasağa uyduğu görülürken en işlek sokaklar, caddeler ve parklar gibi kentin tüm noktalarındaki hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı.
Kentin birçok noktasında güvenlik önlemi alan polis ekipleri de uygulama noktaları oluşturdu. Ekipler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamı dışında olan sürücü ve vatandaşların çalışma belgelerini kontrol ediyor.
Kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için kurum araçları, özel sağlık kuruluşları, eczaneler, tüpçüler, fırınlar, kasaplar, bakkallar gibi iş yerleri ve kurum ile kuruluşlar hizmet vermeye devam etti.
“TEDBİRLER DEVAM EDERSE VİRÜS BİTER”
Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamaları olumlu karşılayan kimi vatandaş ise tedbirler sayesinde Coronavirus’un azalabileceğini düşünüyor.
Kısıtlamadan muaf tutulan bakkal işletmecisi Ömer Ceylan, “Kısıtlamanın Batman için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü vakalar baya yükselmişti. Bu tedbirlerin işe yarayacağını söylemek istiyorum. Covid-19’un bir an önce bitmesini istiyoruz. Baya sıkıntılar yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı oluyor. Tedbirler devam ederse virüs biter inşallah.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ASKON’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA YARDIMI
- 02VALİ CANALP’TEN KADİR GECESİ MESAJI
- 03ÇOK SAYIDA SİLAH VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 04MHP, BATMAN’DA KARDEŞLİK SOFRASI KURDU
- 05VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 06VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 07ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 08ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 09YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 10BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 11VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 12NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 13İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 14NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 156 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ






Henüz Yorum yok