Batman Valisi Şahin İlgi Nedeniyle Fıstıkta Siirt’i Yakalayacaklarını Söyledi
Batman merkez ve ilçelerinde meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere 200 bin Siirt fıstığı fidanı düzenlenen törenle dağıtıldı.
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine, Vali Hulusi Şahin, Şanlıurfa Tarım ve Orman Bölge Müdürü Aytaç Onkun, İl Müdürü Mehmet Gün ve çiftçiler katıldı. Programda Vali Hulusi Şahin ile Tarım ve Orman İl Müdürü Gün birer konuşma yaptı.
Batman’da çiftçilerden fıstığa yoğun ilgi gösterildiğini belirten Hulusi Şahin, “İl Özel İdaresi olarak kendi imkânlarımızı sonuna kadar kullanarak çiftçimizi desteklemeye ve ürün yönünden geliştirmeye ve çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu hususta seracılık konusunda İl Özel İdaresinin destekleri var. Ayrıca tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili de çeşitli desteklerimiz oluyor. Bugün ise fıstık fidanları veriyoruz. Fıstığı Batman sevdi. Çiftçilerimiz çok ilgi gösteriyor. Fıstık bitkisi de bu ilginin ve sevginin karşılığını veriyor. Özellikle belli bir yaşı geçtikten sonra çok ciddi ekonomik getirisi olduğunu çiftçilerimiz gördüler. Bu sayede de ilgi hızla arttı.” diye konuştu.
Kentte 60 bin dekar fıstık alanının olduğunu aktaran Şahin, “Bundan 10-15 yıl önce Batman’da hiç fıstık yokken bugün 60 bin dekara çıktı ve hızla artmaya devam ediyor. Bu hızla devam ederse bu işin başı olan Siirt’i yakalayacağız diye düşünüyoruz. Tüm hedefimiz çiftçilerimizin ekonomisini güçlendirmektir. Sloganımız ‘Çiftçi gülerse bütün ülke güler.’ Çiftçimizi güldürmeye çalışıyoruz. Elimizdeki imkanları son aşamaya kadar çiftçimizin lehine kullanıyoruz. Bugünde burada 200 bin fidan dağıtıyoruz. Böylece şimdiye kadar vermiş olduğumuz fıstık fidan sayısı 860 bine çıkacak. Bu verdiğimiz fidanların yüzde 70’i hibedir.” dedi.
Kendilerine fıstık dağıtılan çiftçiler ise fıstık ekiminin kendileri için çok daha avantajlı olduğunu, büyük bir gelir getirdiğini belirterek, hibe desteğinde bulunan yetkililere teşekkür etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden Yeşil Vatan Seferberliğine 500 Fidanlık Katkı
- 02VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 03FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 0412 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
- 05Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
- 06ARAÇ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
- 07“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
- 08BERLİN’DE BARIŞ VE GERİ DÖNÜŞ ZİRVESİ
- 09BELEDİYEDEN EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 102 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 11HASANKEYF’TE İŞYERLERİNİN TAPULARI SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
- 12GENÇ MÜSİAD’TAN GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
- 13Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 14Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 15BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI




Henüz Yorum yok