MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli olan on binlerce taşeron işçinin 9-10 ay maaş alıp, 2-3 ay maaş alamadığına dikkat çeken DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, söz konusu çalışanların bu süreçte yokluğa mahkûm edildiğini belirtti.
Taşeron işçilerin yapılan düzenlemeler ile kadroya alınmalarına rağmen statülerinde hiçbir değişiklik olmadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Milli Eğitim Bakanlığı’nda taşeron işçi olarak çalışanlar eğitim ve öğretim hayatının sorunsuz ve verimli bir şekilde sürdürülmesi için çok önemli görevler üstleniyor. Ancak taşeron statüsünden kadroya alınmalarına rağmen halen taşeron işçi haklarından fazlasına sahip değiller. Özellikle 9-10 ay çalıştırıp, 2-3 ay boyunca maaş alamamaları nedeniyle bu süreçte ciddi mağduriyetler yaşıyorlar.
Üstelik ikramiye ve tediye ödemeleri de 9-10 ay üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla daha geç emekli oluyorlar ve maaşları da oldukça düşük oluyor. Başta gıda olmak üzere, iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle Türk Lirası’nın alım gücünün bunca düştüğü bir ortamda zaten yoksulluk yaşayan vatandaşlarımız bir de 2-3 ay maaş alamıyor. Bu insanlar 2-3 ay için nasıl iş bulacaklar?
Ailelerini nasıl geçindirecekler? Mevcut maaşlar ile bir ay geçinmek mümkün değilken; 10 ay maaş alıp 12 ay nasıl geçinecekler? Mevcut uygulama hakkaniyete, vicdana ve hukuka kesinlikle uygun değildir. Bir an önce çalışanlar arasında eşitlik sağlanmak üzere; 12 aylık çalışma sistemine geçilmeli ve kadro statüsünün tanıdığı tüm haklara erişmelidirler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SELFİE UĞRUNA CANINDAN OLUYORDU
- 02TRAFO PATLADI, İŞLER AKSADI
- 03YENİ YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 04BATKI AİLESİ, FERDİ KURT'UN SEÇİM EKİBİNE KATILDI
- 05MTV'NİN İKİNCİ TAKSİTİ İÇİN HATIRLATMA
- 06BİRLİK VE DİYALOG İÇİN ÇALIŞIYORUZ
- 07ÜRETİCİLERE 450 BİN SEBZE FİDESİ DESTEĞİ
- 08KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE 130 BİN TL CEZA
- 09FERDİ KURT'TAN YENİ MECLİS ÜYESİ ADAYI
- 10747’nci hafta eyleminde gazeteci Çetin Abayay anıldı
- 11DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 12DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 13KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 14122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 15KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”




Henüz Yorum yok