Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli olduğunu belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 300 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan ilaçlardan ücretsiz faydalanabilecek.
Konuya ilişkin İLKHA'ya açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmetinin verilmesinin önem arz ettiğini söyleyerek, sigara içenlerin bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaları için sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.
Yalçın, "Sigara içeriğinde birçok zararlı kimyasal madde bulunan, yüksek oranda nikotin içerdiği için insanlarda psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturan, dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur." dedi.
"Her yıl 6 milyon kişi sigaradan hayatını kaybediyor"
Dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Yalçın, "Sigara kullanımı; kalp ve damar hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesi gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir." ifadelerini kullandı.
“Sigara kullanma yaşı küçük yaşlara kadar düşmüş durumda”
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli bir karar olduğunu aktaran Yalçın, "Son zamanlarda sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğü gözlenmekte, bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle, 'Sigara Bırakma Tedavisi' gören hastalar, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ve sağlık kuruluşlarında dağıtımı yapılacak ilaçlardan ücretsiz olarak yararlanacaktır. Sigara kullanan vatandaşlarımıza, bu zararlı alışkanlıktan kurtulmak için, ilgili sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok