
"Tedavi edilmeyen verem, başkalarına da bulaşır"
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, 71. “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Sünger, veremle ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftanın “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası’’ olarak belirlendiğini anımsattı.
Sünger “Verem, insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen hâlâ tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Verem hastalığının etkeni ‘Mycobacterium tuberculosis’ isimli mikroptur. Verem mikrobunun kaynağı, tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen aktif akciğer veremi olan hastalardır. Verem hastalığı, hasta insanlardan öksürme, hapşırma ile ortama yayılan mikrobun, solunum yoluyla alınması sonucu bulaşır ve tedavi edilmeyen her hasta yılda 10-15 kişiye verem hastalığını bulaştırır. Verem hastalığı en çok akciğerleri tutmakta olup, hastalık lenf bezleri, kemikler, böbrekler gibi diğer organlarda da görülebilir.” dedi.
Açıklamanın devamında Sünger, şunları söyledi: “Bu hastalık; halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Özellikle iki-üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta olup, bu hastalığın tedavisinde kullanılan bütün ilaçlar verem savaş birimlerince ücretsiz verilmektedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok