
Minibüs seferleri zamlanınca trenle yolculuğa rağbet arttı
Batman-Diyarbakır arasından yolcu taşımacılığı yapan firmaların son yaptığı zammın ardından halk alternatif olarak trenle yolculuk yapmayı tercih ediyor.
Daha önce 12 lira olan Batman-Diyarbakır arası seferlerdeki taşıma ücretine 2 lira zam yapıldı. Seferlerin 14 lira yükselmesiyle ekonomik durumu düşük olan vatandaşlar, trenle yolculuk yapmaya başladı.
Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamada bulunan TCDD Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, maddi durumu düşük olan vatandaşların trenle yolculuk yapmayı tercih ettiğini söyledi.
Günlük ortalama 200-250 kişinin trenle yolculuk yaptığını ifade eden Saruhan, "Batman-Diyarbakır tren seferleri her gün sabah 05.00 ve öğleden sonra 15.00’de olmak üzere iki ara tren seferi yapılıyor. Batman-Ankara tren seferleri Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Batman Güney Kurtalan Express ile saat 17.00’de yapılmaktadır. Ara tren seferlerinde Batman-Diyarbakır arası öğrencilere 3 buçuk lira, yetişkin 4 buçuk lira, yaşlılara 3 lira, engellilere ise ücretsizdir. Batman Güney Kurtalan Express ücretleri Batman-Ankara öğrenci 35 lira yetişkin 44 liradır. Bu trenle Diyarbakır'a gitmek isteyen yetişkin 10 lira, öğrenciler 8 lira, yaşlılar 5 lira, engellilerden ise ücret alınmıyor." şeklinde konuştu.
Batman Üniversitesinde öğrenci olup her hafta memleketi Diyarbakır'a gitmekte olan Mazlum Eren, "Biz öğrenciler olarak Batman'da okuyoruz. Diyarbakır-Batman arası her hafta yolculuk yapıyoruz. Minibüs fiyatları çok pahalandı. Minibüs ile yolculuk yapsak 14 TL'ye gidip 14 TL'ye dönüş yapıyoruz. Minibüslerde öğrencilere herhangi bir indirim tanınmıyor. Trenle 3 buçuk liraya gidiyoruz. Öğrencilere indirimde yapıyorlar. Bu yüzden trenle yolculuk yapmayı tercih ediyoruz." dedi.
Trenle yolculuk yapan vatandaşlar Batman-Diyarbakır arası tren seferlerinin artırılması yönünde istediler
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok