ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
“Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerden oluşan koro tarafından “Özel Kalpler, Özel Sesler” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Vali Ekrem Canalp’in himayelerinde, batman Üniversitesi ile Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında özel gereksinimli bireylerden oluşan koro tarafından “Özel Kalpler, Özel Sesler” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp de katılarak özel gereksinimli bireylerin heyecanına ortak oldu.
Proje kapsamında, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin desteğiyle özel gereksinimli bireylerin sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla sanatsal, eğitsel ve sportif atölye çalışmaları yürütülüyor.
Etkinlik çerçevesinde, merkezde kayıtlı bedensel, zihinsel ve görme yetersizliği bulunan bireyler ile Down sendromlu ve otizmli çocuklardan oluşan koro sahne aldı. Koroya, Doç. Dr. Yiğit Karabulut koordinasyonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri eşlik etti.
Programda özel gereksinimli bireyler seslendirilen şarkılara eşlik ederek dans etti. Program sonunda aileler, çocuklarının etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Programa ayrıca Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir ve eşi Zeynep Demir ile kurum yetkilileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok