Sason’da “Doğa Sporları” olanak tespiti yapıldı
Batman’ın Sason ilçesinde doğa sporları (Rafting, Kano, Oryantiring, Trekking, Zipline) alanları ile alternatif turizm olanaklarının tespiti için Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve beraberindekiler, Sason çayı ve vadisinde incelemelerde bulundular.
Doğanın ilçeye vermiş olduğu tüm imkânları ilçe sakinlerinin faydasına yönelik olarak katma değere dönüştürmeyi ve hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Dündar, “Başta su sporları olmak üzere diğer alternatif doğa sporları olanaklarından ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin istifade edebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler üzerine arkadaşlarımız ve yerel paydaşlarımızla nasıl daha fazla bu güzel doğa imkânlarından faydalanabiliriz arayışı içerisindeyiz.” dedi.
İlçede ilk defa bu sene mayıs ayında su sporları alanında kano turnuvası düzenlendiğini söyleyen Dündar, su sporları branşında daha da mesafe almak istediklerini ifade ederek, ilçeyi özellikle bölgede doğa sporları merkezi seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.
Yine ilçede ve bölgede bir ilk olacak olan “Zipline” hattı projesi hakkında da bilgi veren Dündar, “İlçemizdeki coğrafi koşullar ve yer şekilleri, yükseltiler görünürde zorlu görülse de, aslında bu koşulların beraberinde bir takım imkan ve fırsatları da getirdiğini unutmamak gerekir. İlçemizin coğrafi yapısı özellikle Karadeniz bölgesi ile benzerlikler taşımaktadır. Karadeniz coğrafyasında yapılabilen aktiviteler Sason’da da rahatlıkla yapılabilir dedik ve çalışma arkadaşlarımızla proje faaliyetlerine başladık. İnşallah kısa sürede ilçemizi farklı doğa sporları ve doğa aktiviteleri ile ön plana çıkarmayı ve bu şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve spor yaşamlarına katkı yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok