
“Sıfır Atık Projesi” kapsamında 8 bin 560 kilogram atık toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin Ankara’dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye’de hayata geçirildiği belirtildi.
Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, tesislerde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye’de uygulamaya geçilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Açıklamada, “2020 yılı ağustos ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 323 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup bu tarih itibariyle ağustos ayı için beyan edilen atık miktarı 8 bin 560 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür.” denildi.
Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 8 bin 560 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 100 ağacın kesilmesi önlendi. 31 bin 285 Kwh enerji tasarrufu. Bin 166 kilogram daha az sera gazı salındı. 164 metreküp su tasarrufu sağlandı. 45 metreküp depolama alanından tasarruf edildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ÇAY MAHALLESİ’NDE ALTYAPI GÜÇLENDİRİLİYOR
- 0227 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
- 03HASANKEYF’TE KÖY YOLLARINDA ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI
- 04KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 05ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
- 06Batman, TEKNOFEST’ten 4 ödülle döndü
- 07NASIROĞLU “BATMAN’DA İLMİK İLMİK YOL HARİTASI İŞLİYORUZ”
- 08BATMAN BAROSU TÜRKİYE ŞAMPİYONU
- 0955 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI
- 101344 İŞLETME DENETLENDİ
- 11ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 12PETROLSPOR 5'TE 5 YAPTI
- 13EKMEN “ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
- 1430 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 15ESNAF ODASI'NDAN
Henüz Yorum yok