İki haftadır su sorunu yaşayan köylüler eylem yaptı
Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ilde günlerdir susuz kaldıklarını ifade eden köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Petrollerine (TP) ait Batı Raman AP2 İstasyonu önünde traktörlerle yolu kapatarak eylem yaptı.
Köy halkının yanı sıra köydeki hayvanların da susuzluk nedeniyle büyük bir zorluk çektiğini vurgulayan köylüler, yaşadıkları sorunun bir an önce giderilmesini istedi.
Recepler Köy Muhtarı Hamza Budakar, Türkiye Petrolleri ile 50 yıldan fazladır su ile ilgili bir anlaşma yaptıklarını ve o yıllardan bu yana sularının verildiğini söyledi. Zaman zaman Türkiye Petrollerinin sularını bir bahane ileri sürerek sularını kestiğini ileri süren Budakar, bunun insani olmadığını kaydetti.
Budakar, “Yaklaşık 2 haftadan bu yana sularımız akmıyor. Köyde 700'ün üzerinde nüfus var. Susuzluktan dolayı hem köy halkı hem de hayvanlar perişan bir haldedir. Yıllar önce Türkiye Petrolleri ile yaptığımız anlaşma gereği suyumuzun verilmesi ve hiçbir zaman kesilmemesi gerekir. Yetkililerle yaptığımız görüşmede kesintinin kendilerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Bizler suyun bir an önce verilmesini istiyoruz." dedi.
Aşırı sıcakların kendilerini bunalttığını, üstüne su kesintisinin de yaşandığını dile getiren Veysi Karakuş, "15 gündür köyde su yok. Hem biz hem de hayvanlar susuz kalıyoruz. Bir sürü ihtiyacımız var. Bayram arifesindeyiz. Yetkililerden ricamız bu suyu halletmeleridir. Bu şekilde olmaz, insanlar perişan oluyor." İfadelerini kullandı.
Jandarmanın gelmesiyle eylemlerini sonlandıran köylüler, yetkililerinin kendilerine en kısa sürede sularının geleceğini bildirdiğini kaydettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 02ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 03YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 04BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 05Hasankeyf’te zeytin devrimi
- 06SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
- 07HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA ZİYARET
- 08BATSO, Sürücü Kursları ve Sigorta Acenteleriyle buluştu
- 09BARIŞ ANNELERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
- 10BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
- 11ÇİFTÇİ’DEN MÜLK SAHİPLERİNE MAKUL KİRA ÇAĞRISI
- 12BARO, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİ SÜRÜYOR”
- 13Minik Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitimi
- 14İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
- 15BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ




Henüz Yorum yok