
Yaban hayvanlarla ilgili öğrencilere seminer verildi
“3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü" dolayısıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından, 'Koru ve Yaşat' sloganıyla yaban hayvanlarla ilgili bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.
Seminerler, DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personel Eşref Behleviş ile Ömer Faruk Aydın tarafından Yavuz Selim Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu'nda verildi.
Seminerde öğrencilere biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgiler verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli eğitici broşürler dağıtıldı.
Düzenlenen seminerlerle ilgili bilgi veren DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personeli Ömer Faruk Aydın, bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu, temel ilkelerinin 'Koru ve Yaşat' olduğunu söyledi.
Aydın, "3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü nedeniyle Batman merkez Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yaban hayvanların hayatı önemi hakkında bilgilendirme semineri düzenledik. Bu seminerde hayatımızda çok önemli yeri bulunan canlıların nesli tükenmemesi için neler yapmamızı ve ne tür tedbirler almamızı öğrencilere bildirdik. Bu seminerde bütün canlıların yaşama hakkı olduğunun önemini hatırlattık. 'Koru ve Yaşat' sloganımız seminerler verdik. Gelecekte sahip olduğumuz yaban hayatındaki çeşitliliğin yok olmaması için her kesimden herkesin bu zenginliğe sahip çıkması gerekir. Program sonrası çocuklara müdürlüğümüzce broşür, not defteri ve kağıt dosyadan oluşan materyalleri dağıttık." ifadelerini kullandı.
Aydın, arazide bitki veya canlı hayvan türlerinin toplandığı görüldüğünde 156 Jandarma'ya ihbar edilmesini istedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 02Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 03Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 04Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 05İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 06Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 07Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 089 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 09Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 10Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 11Can Dostlarımız Güven İçinde
- 12KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 13UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 14KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 15“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
Henüz Yorum yok