Cezayı Batmanlılar çekti
Cezayı Batmanlılar çekti
Batman Belediyesi ile DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizi, 450 Bin nüfuslu koca bir kenti susuz bıraktı.
DEDAŞ yetkilileri, önceki gün sabah saatlerinde tebligat yaparak biriken elektrik borçları yüzünden, Batman kent merkezine su sağlayan kuyuların elektriğini kesti, binlerce vatandaş susuz kaldı. Batman Belediyesi’nin elektrik borcunu gerekçe gösteren DEDAŞ, skandal bir uygulamaya imza attı. Yaz aylarının sonlarına doğru suyun hayati önem taşıdığı bu günlerde 450 bin nüfuslu kenti susuz bırakan DEDDAŞ ve Batman Belediyesi’nin işgüzarlığı vatandaşları mağdur etti.
Gece geç saatlerde Milletvekili Ziver Özdemir’in girişimleriyle kente yeniden su verildi. Ancak dün sabah saatlerinde DEDAŞ tarafından bir kez daha elektrikler kesildi. Susuz kalan vatandaşlar, marketlere hücum etti. Kısa sürede marketlerdeki su stokları tükenirken, bazı evlerde bulunan su kuyuları önünde uzun kuyruklar oluştu.
BELEDİYE TOPU KAYYUMA ATTI
Öte yandan Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir, borcun kayyum döneminden kalma olduğunu ileri sürdü. Başkan Demir, şu ana kadar 8,5 Milyon TL elektrik borcu ödediklerini, 10 Milyon TL’si kayyum dönemine ait olmak üzere yaklaşık 15 Milyon TL borçlarının olduğunu iddia etti. Ancak yapılandırılmayan su borcunu bahane eden DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesiyle 450 bin nüfuslu kent cezalandırıldı. Olayın duyulmasının ardından özellikle sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar, bu yöntemin halkı cezalandırmak anlamına geldiğini, borcun tahsil edilmesi için başka yolların izlenmesini ve belediyenin ise sorumluluklarını yerine getirerek borcun yapılandırılması gerektiğini belirttiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok