CİĞER FİYATI KIRMIZI ETİ GEÇTİ
Batman’da, canlı hayvan kesiminin azalmasıyla birlikte sakatat ürününde olduğu gibi ciğerde de sıkıntı yaşanıyor. Kilogram fiyatı 120 liraya ulaşırken halk, piyasada ciğer bulmakta büyük zorluk çekiyor.
Fiyatının artmasına rağmen ne esnaf ne de halk ciğer bulabiliyor. Yaşanan yoğun talepten dolayı ciğer az bulunan bir ürün haline geldi.
Canlı hayvan kesiminin azalmasıyla ortaya çıkan fiyat artışı nedeniyle ciğer tüketimi de azaldı. Eskiden çok fazla tüketilmeyen ve karaborsaya düşen ciğer, lüks oldu.
Talebin çok fazla olması sebebiyle ciğerin bulunamaz hale geldiğini belirten kasaplar, kilosu yaklaşık 120 liraya ulaşan ciğerin, kırmızı et fiyatlarını ikiye katladığını söyledi.
Ucuz fiyata ciğer bulmanın artık neredeyse imkânsız olduğunu ifade eden kasaplar, ciğerin fiyatının kısa vadede düşmesini beklemediklerini kaydetti.
İslam Rüzgar
“Ucuz fiyata ciğer yok”
Talebin çok olmasından dolayı piyasada ciğerin az bulunduğunu söyleyen kasap esnafı İslam Rüzgar, “Piyasada ciğerin bulunmama sebeplerinden bir tanesi de batı illerinden talebin çok olmasıdır. Son bir seneden beri diğer gıda oranlarına göre fiyatı yerinde sayan tek ürün kırmızı et ürünleridir. Piyasada ciğer var ama lüks bir gıda sektörü haline gelmiş durumda. Şu anda biz toptan olarak tüm kuzu ciğerini 60 liraya veriyoruz ama batı ve bazı illerde ise 100 ila 120 liraya çıkmış durumda. Vatandaş ucuz fiyata ciğer almak istiyor ama ucuz ciğer yok. Yani 30-40 liraya ciğer yok. Kemikli kuzu eti 55-60 lira, kemiksiz dana eti 65 lira, bütün temizlenmemiş ciğer ise 60 liradır. Ciğerin fiyatı bu saatten sonra düşmez, çünkü belirli sayıda hayvan kesimi var.” dedi.
Mehmet Akar
“Ciğerin fiyatı yüzde 100’den fazla yükseldi”
Bir yıl içerisinde kuzu ciğerin fiyatının iki kat arttığına dikkat çeken sakatatçı esnafı Mehmet Akar ise şunları söyledi:
“Geçen sene kuzu ciğerinin fiyatı 50 liraydı. Bu sene Batman’da süzme ciğerin kilosu 100 lira, kirlisi ise 70-75 lira arasında değişiyor. Bir yılda ciğerin fiyatı yüzde 100’den fazla yükseldi. Sade ciğer ise 120 ila 130 lira olmuş durumda, o da piyasa bulunmuyor. Çünkü kesimler yetersiz. Vatandaşların bazıları ise mecburen almak zorunda, çünkü bazıları ciğeri hastalık nedeniyle ilaç niyetine alıyor.”
Mahfuz Taş
“Ciğer bulamadım”
Piyasada uygun fiyata ciğer bulamadığını ifade eden vatandaş Mahfuz Taş, ciğer fiyatının kırımızı eti geçtiğini söyledi. Taş, “Kasaba ciğer almaya geldim fakat ciğer bulamadım. Zaten ciğerin fiyatı kırmızı etin fiyatını geçmiş durumda. Birçok yere ciğer sordum bulamadım. Ciğer bulamayınca da kıyma aldım. Ciğerin fiyatı 60 lirayı geçmiş, hatta kırmızı et ile aynı durumda. Bu devirde geçinmek çok zorlaşmış durumda.” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI








Henüz Yorum yok