DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) koordinasyonunda, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirilen ‘Dicle Kalkınma Ajansı İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Programı (DİKAMEP)’ iş birliği protokolü, Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile imzalandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde; DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ile İŞKUR İl Müdür Vekili Abdülmecit Aksoy hazır bulundu.
Batman’da iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun kalifiye personel yetiştirmek üzere istihdam garantili mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan program kapsamında; DİKA, BATSO ve İŞKUR koordinasyonunda işverenlerle işbirliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için teorik eğitimler düzenlenecek, sektörlerin talep ve ihtiyaçları ayrıca iş gücü piyasası araştırmaları sonuçlarına uygun olarak meslekler belirlenecek, belirlenen mesleklere yönelik sektörlerin istediği işe alım beceri setlerinin araştırılması analizi ve eğitim modülü oluşturulacak, eğitimler sonrası başarılı olan adaylara başarı belgeleri verilecek, işverenlerden alınan talepler doğrultusunda işveren ve kursiyer eşleştirmesi yapılarak istihdam süreci izlenilecek, istihdam sürecinde işyerinde uygulamalı işbaşı eğitimler için İŞKUR programları ve diğer istihdam teşvikleri uygulamaya alınacaktır.
Ayrıca, imzalanan protokol gereği Kalkınma Ajansları 2024 yılı Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği kapsamında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde hareket edilecektir.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 02GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 03BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 04TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 06SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 07YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 08BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 09BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 10BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 11ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 12KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13BAŞKAN KAPLAN MAZBATASINI ALDI. ESNAFIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ
- 14Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerini Tamamladık.
- 15Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma




Henüz Yorum yok