Çocuklar Harçlıklarını Sudan Çıkarıyorlar
Bu çocuklar harçlıklarını sudan çıkarıyorlar
Batman ’da küçük yaştaki çocuklar ve gençler sıcak yaz günlerinde kaldırımlarda kurdukları küçük tezgâhlarda su satarak okul harçlıklarını çıkartmaya çalışıyorlar.
Şehir merkezindeki kalabalık caddelerde, otobüs ve minibüs duraklarında ve parklarda su satan çocuklar, günde 15-30 TL para kazanıyorlar.
Yaşıtlarının oyun oynadığı ve gün boyunca gezip dolaştığı çocuklar, sabahtan akşama kadar su satarak okul harçlıklarını çıkartıyorlar.
Harçlıklarını çıkarmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için su sattıklarını belirten çocuklar, bu yıl dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 salgınından dolayı işlerinin önceki senelere göre azaldığını belirttiler.
Coronavirus süreci boyunca çalışamadıklarını, sürekli evde vakit geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren çocuklar,yaz günlerinde evimşze katkı sağlamak için su satıyoruz.
Saat 11.00'da su satmaya başladığını belirten Çocuk, “Arada bir fırında, lokantada falan çalışıyordum. Şimdi de su satarak harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Günde bazen 2 koli su satıyorum. Günde 30 lira kazanıyorum. İşlerimiz güzel millet bizden su alıyor. Allah'a çok şükür.” dedi.
Sabah saat 07.00’da uyandığını, kahvaltı yaptıktan sonra çarşıya gelip satmak için su aldığını ifade eden başka bir çocuk , “Akşama kadar su satıyorum. Akşam da eve gidiyorum. Günde 15-20 TL para kazanıyorum. Akşama kadar 2 koli su satabiliyorum. Ailem de harçlığımı çıkarmam için bana destek oluyorlar.Sabah 07.00’da kalkıyoruz, kahvaltımızı yaptıktan sonra çarşıya geliyoruz. Gidip su satın alıyoruz ve satın aldığımız suları satıyoruz. Harçlığımızı su satarak kazanıyoruz. Bu sene Coronavirus salgınından dolayı zabıtalar su satmamıza izin vermiyor. Bu sene virüsten dolayı hiç çalışamadık hep evdeydik. Biz de çalışıp harçlığımızı çıkarmak istiyoruz Evde çalışacak benden büyük abilerim olmadığı için ben çalışıyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 02“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”
- 03Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
- 04KAPLAN, ''ESNAF İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ''
- 05SÖMESTR TATİLİNDE MİNİKLER TİYATRO İLE BULUŞACAK
- 06Nasıroğlu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Batman’ın Önceliklerini Masaya Yatırdı
- 07Mor Kiryakus Manastırı’nda Uygulamalı İnceleme
- 08TAYBET İNAN’IN FAİLLERİ BATMAN’DA SORULDU
- 09Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 10Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 11ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 12Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 13Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 14Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 15“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor




Henüz Yorum yok