ÇKS BAŞVURULARI 2 OCAK 2024'TE BİTİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığınca, üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.
1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2024 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları, hem il/ilçe müdürlüklerince hem de e-Devlet kapısı üzerinden alınıyor.
ÇKS için ilk kez başvuru yapacak ya da daha önce başvurusu bulunup da arazi edinim bilgilerinde değişiklik olan çiftçilerin başvurularını il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.
Önceki yıllarda ÇKS başvurusu olan çiftçiler ise e-Devlet uygulaması üzerinden başvurularını güncelleyebiliyor. ÇKS Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen son değişiklik ile mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet yapılan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabiliyor. Söz konusu düzenleme ile daha önce kayıt altına alınamayan maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler de kayıt edilebiliyor. Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler de bu imkânlardan yararlanabiliyor. ( Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 02BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 03ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 04BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 0542 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0640 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 07“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 08ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 10PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 11BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 13TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 14“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 15ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”




Henüz Yorum yok