KUYUMCULUKTA YENİ DÖNEM
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, kuyumculara yetki belgesi zorunluluğunun getirildiğini ifade etti.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Kalkan, "Kuyum işletmelerinin 31 Aralık tarihine kadar yetki belgesi almaları gerekiyor." dedi.
Düzenlemeyle kuyumculuk faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt dışılığın önlenmesinin amaçlandığını belirten Kalkan şunları söyledi:
“Bu düzenlemeyle kuyumculuk faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında yapılmasının ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulmasının hedeflendiğini belirtebiliriz. Yetki belgesinin, kuyum ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden verilecektir.
Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor
.jpg)
Yetki belgesi için esnafımızdan sadece 3 adet belge (ktbs.ticaret.gov.tr adresinden) sisteme yüklemelerini istiyoruz. Ustalık belgesi (kendisinin belgesi yoksa şayet, yanında çalışana ait ustalık belgesi ise, tam zamanlı çalıştığına dair SGK döküm belgeleri) ve vergi borcu yoktur belgesi ile faaliyet belgesi (oda kayıt belgesi) zorunluluğu bulunmaktadır.”
İşletmelerde tespih ve perakende saat satışı serbest bir şekilde yapılabileceğini kaydeden Kalkan, “Yönetmelikle kuyum işletmesinin kuyum ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanların belirlendiğine göre opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının perakende satış, bakım ve onarımı ile perakende saat satış, bakım ve onarımının bu faaliyetlere dahil edilmiştir. Kuyum işletmelerinde imitasyon (taklit veya gerçeğe benzetilerek yapılmış olan süs eşyası) ürünler bulundurulmayacak ve satılmayacaktır.
Bu sayede, hizmet kalitesinin artırılmasına ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesine katkı sağlanacağını ve sektörün mevzuata uygun faaliyet göstermeyen işletmelerden arındırılacağını belirtebiliriz.” söyledi.(İLKHA)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 02URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 03KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 05LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 06İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 07BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 08BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 09ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 10NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 11BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 12ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 13HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 14GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 15BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK




Henüz Yorum yok