DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
Batmanda bulunan DOA İade makineleri, A101 (Kuzey şehir merkezi, Ramada Otel güzergahı Batman-Silvan Yolu no:12 ), BİM (Bağlar Mahallesi 2012 sokak no13/A), Migros (Bahçelievler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No 220) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü noktalarında hizmet vermektedir.
DOA İade Makineleri, depozitolu cam şişe, plastik şişe ve alüminyum içecek kutularının geri dönüşüme kazandırılmasına imkân tanıyor. Vatandaşlar, kullandıkları depozitolu ambalajları DOA makinelerine teslim ederek depozito bedellerini geri alırken, çevrenin korunmasına ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına da katkı sunuyor. Uygulama sayesinde atık miktarı azalırken, çevre kirliliğinin önlenmesi, enerji tasarrufu sağlanması ve döngüsel ekonominin güçlendirilmesi hedefleniyor.
1-6 Temmuz 2026 tarihleri arasında DOA İade Makineleri aracılığıyla toplam 14 bin 327 depozitolu ambalaj geri dönüşüm sistemine kazandırıldı.
Aynı dönemde vatandaşlara 14 bin 327 TL depozito bedeli iade edildi. Geri dönüşüme kazandırılan ambalajların yüzde 60’ını PET şişeler, yüzde 22’sini cam şişeler, yüzde 18’ini ise alüminyum içecek kutuları oluşturmaktadır. Bu tarihler arasında 299 vatandaş tarafından toplam 895 iade işlemi gerçekleşmiştir. DOA İade Makineleri, geri dönüşümü teşvik etmenin yanı sıra vatandaşların çevre dostu alışkanlıklar edinmesine de katkı sağlıyor.
Yetkililer, küçük bir geri dönüşüm hareketinin daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir geleceğin temelini oluşturduğunu belirterek tüm vatandaşları depozitolu ambalajlarını çöpe atmak yerine en yakın DOA İade Makinesine teslim etmeye davet etti.
Yetkililer “Geri dönüşen her ambalaj, geleceğe bırakılan temiz bir çevrenin en değerli yatırımlarından biridir” Mesajını paylaşarak çevre bilincinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok