
İlk "eğitim çiftliği" bir türlü hayata geçirilemedi
Batman Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) ve Batman Gercüş İlçe Ziraat Odası Başkanlığı’nın ortaklaşa hazırlamış olduğu ve Türkiye’de bir ilk olan tarımsal eğitim amaçlı Eğitim Çiftliği Projesi hayata geçirilmeyi bekliyor.
Yaklaşık 2 yıldır açılışı yapılması planlanan eğitim çiftliğinde; bir dekar telli terbiye bağ (pergola), 4 dekar telli terbiye bağ, 3 dekar bağ çubuğu üretimi, 2 dekar fıstık fidanı üretimi, 2 buçuk dekar çeşitli sebze, bir dekar sera, 50 arı kovanı, 240 metrekare idari bina ve eğitim salonu yapılması planlanıyor.
“Mevcut sorunlar giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak”
Bir türlü tamamlanamayan ve Ağustos 2017’den beri açılması planlanan eğitim çiftliği çalışmaları hakkında bilgi veren proje ortaklarından bir kurum yetkilisi, “Orada çoğu çalışmalar yapıldı. Tam teslimat noktasına geleceği zaman projede yapılan sera yıkıldı. Seranın yıkılmasından sonra sorunun kimin gidereceği tartışıldı. İhale kurumu Gercüş Kaymakamlığı, destek veren kurum GAP İdaresi, biteceği zaman teslim alacak olan Gercüş İlçe Ziraat Odası ve müteahhit firma her biri diğerine topu atıyor. Müteahhit firma, 'problem benden taraf değil' diyor. Bu şekilde taraflar suçlu arıyor. Konu hakkında hukuki süreç başlayacak. Bu hukuki süreçten sonra sorun kimin tarafına denk geldikten ve sorunu giderdikten sonra işletmenin açılışı yapılacak.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok