
AFAD'tan gençlere "Afet Bilinci ve Farkındalık" eğitimi
AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından gençlere afet anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunuldu.
İlk 3'lere dikkat çekildi
Özellikle Afet durumlarında "ilk 3" olarak tabir edilen müdahale olaylarının önemine vurgu yapan AFAD İl Müdürlüğü Eğitmenleri, “Özellikle afet durumlarında ilk 3 saniye, ilk 3 dakika, ilk 3 saat ve ilk 3 gün gibi zaman dilimlerinde ne yaptığınız kurtarma ve yardım çalışmaları için hayati öneme sahiptir. Her vatandaşın bunun bilincinde olması gerekir. AFAD İl Müdürlüğü olarak sürekli bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Herkesin bu alanda birer AFAD Gönüllüsü olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Eğitimler devam edecek”
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirten Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, “Gençlere Afet Bilinci Farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitim ile birlikte gençlere, afet öncesi ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, yaşadıkları evlerin herhangi bir afete göre nasıl hazırlanacağı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Coronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen eğitim sonrasında gençlerde afet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gençlik merkezimizde, mavi ve kırmızı yelekli gençlerimizi afetler hakkında bilgilendirdik. Birçok afete maruz kalma riskimiz var. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmek istedik. Afet esnasında, öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Bilinçlenmiş bir şekilde kendi ailelerine anlatmalarını istedik.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok