
Sason'dan Ahlat'a
Batman’ın Sason ilçesinden 80 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında düzenlenen günü birlik ziyaretleri kapsamında Ahlat’ta bulunan Selçuklu mezarlığını gezdi.
Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Bu proje özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olan gençlerimizin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Aralarında şehit ve gazi yakınlarının ve hiç il dışına çıkmamış öğrencilerimizin de bulunduğu grup, gezi programı kapsamında Veysel Karani Türbesi ziyaret edildi. Bitlis’in Tatvan ve Ahlat İlçelerindeki tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi” denildi.
Gezide şehit çocuklarına da yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sason Şehit Yakınları ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, “Bu gezi kapsamında bir çok şehit çocuğu ile gazi çocuklarımızda içinde bir çok şehidimizin bulunduğu Ahlat’taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etme fırsatı yakalamıştır. Hem tarihi hem de kültürel açıdan çok önemli bir yer olan Ahlat ilçemizde düzenlenen gezinin çocuklarımızın da geçmişteki şehitlerimizin mezarları başında dua okuması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Bu gezinin düzenlenmesine katkı sağlayan her kese çok teşekkür ederiz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 02Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 039 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 04Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 05Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 06Can Dostlarımız Güven İçinde
- 07KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 08UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 09KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 10“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 11Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 12HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 13TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 14DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
- 15Belediye şoförlerine trafik eğitimi
Henüz Yorum yok