“İktidar somut adımlar atmalı”
Petrol İş Sendikası Batman Şube salonunda yapılan basın toplantısına DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır’ın yanı sıra DEM Parti milletvekilleri ve TJA aktivistleri katıldı.
Deklarasyonun Kürtçesini TJA aktivisti Havva Can, Türkçesini ise DEM Parti PM Üyesi Sema Koç okudu. İktidarın öncelikle Kürt meselesinde başlattığı tartışmalarda samimi olduğunu topluma göstererek somut adımlar atması gerektiğini belirten DEM Parti PM üyesi Sema Koç, “Kürt meselesi için sözden çok pratik elzemdir. Dünya örneklerinde de görüldüğü gibi çözüm için güven ve toplumsal destek hayati önemdedir. Ancak iktidarın bir yandan iç barış ve kardeşlikten söz ederken, diğer yandan buna ters politikalar izlemesi samimiyetini sorgulatmaktadır. İktidar bu söylem ve pratik çelişkileriyle ne Kürt halkını ne Türkiye toplumunu inandırabilir, ne de kendi iktidarı için murat ettiği sonuçları alabilir. Kayyım gaspıyla Kürt halkının iradesini yok saymakla çözüm olmaz.
Bu temelde Türkiye’de barıştan, demokrasiden ve kardeşlikten yana olan herkesi bu kayyımcı ve tekçi politikalar karşısında ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Batman’da 17 Kasım’da yapacağımız Demokrasi ve Özgürlük mitingine tüm halkları, kadınları, gençleri, emekçileri ve ezilenleri, mitingimize katılmaya ve bu zulme karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
- 02BATMAN’DA ÜCRETSİZ KİTAP DÖNEMİ
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 04KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 052025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 06MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 07Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 08BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 09ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 10TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 11AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1232 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 13HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 14METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 15Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı




Henüz Yorum yok