ELVEDA HASANKEYF
AYM Hasankeyf’i gömdü
Anayasa Mahkemesi (AYM), UNESCO’nun 10 kriterinden dokuzunu yerine getiren Hasankeyf’i sular altında bırakacak düzenlemeye vize verdi.
AYM’nin kararıyla Ilısu Barajı nedeniyle Hasankeyf’teki yerleşim alanının daha üst bölgelere taşınması kesinleşti. AYM’nin Hasankeyf’e ilişkin verdiği kararda şöyle denildi: “Mevcut ilçe merkezinin (Hasankeyf) su altında kalmasına sebep olacak Ilısu Barajı ve HES yapımının Anayasa’ya aykırılığı ileri sürülmüş ise de bu yapım işinin, dava konusu kural tarafından öngörülen bir husus olmaması nedeniyle bu kapsamda denetime konu yapılabilmesi mümkün değildir.
AYM DÜZENLEMEYE VİZE VERDİ
Belirlenen ilçe merkezi (Hasankeyf) ve belediye sınırlarının yöresel gereksinimlere uygun olup olmadığı, kamu yararını gerçekleştirip gerçekleştirmediği bir siyasi tercih sorunu olarak kanun koyucunun takdirinde bulunduğundan bu husus, yerindelik denetimi kapsamında olup anayasa yargısının denetiminin konusu dışında kalmaktadır.” Hasankeyf, 1981 yılında Türkiye’de doğal koruma alanı ilan edilmişti.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, 2016 yılında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını söylemişti.
Etiketler : #ELVEDA,#HASANKEYF,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 02SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI
- 03SANTEK KURULU TOPLANDI
- 04KAYYUM TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE
- 05BATMAN’DA ASAYİŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 06BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ OBJEKTİF'İ ZİYARET ETTİ
- 07AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR
- 08BATMAN’DA ‘HALKIN İRADESİ’ VURGUSU
- 09BATMAN’DAN ANKARA’YA BİRLİK ÇIKARMASI!
- 10KAPLAN, SEÇİM STARTINI VERDİ
- 11EĞİTİM VE YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİYLE OKULLARA ZİYARET
- 12BELEDİYE PERSONELİNE DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
- 13VALİ CANALP, KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ
- 14BATİŞ’ten Türkiye–Dubai İş Birliği Forumu: Yeni Ticari Köprüler Kuruluyor
- 15KÜLTÜRÜN KALBİ BATMAN’DA ATTI




Henüz Yorum yok