Yöresel ürünler festivaline büyük ilgi
Batman'da 45 ilin katıldığı yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali yapıldı. Batman'da özel bir şirket tarafından Atatürk Parkında düzenlenen yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
45 ilden gelen katılımcılar kendi yörelerine has olan tatları Batmanlılara tanıttı. Malatya'dan ürünlerini tanıtmak için gelen Zübeyir Özcan, Malatya'nın ürünlerini ve özellikle kayısıyı tanıtmak için geldiğini belirterek, "Burada fındıklı, incirli, kayısılı cezerye yapıyoruz. Bunların hapsi el yapımıdır. Yaptığımız cezeryelerde katkı maddesi yoktur" dedi.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Festivalde stantları gezen Batmanlı Mecit Karataş, Batman'da bu tür festivallerin yılda en az iki, üç defa yapılmasını istediğini ve buradaki ürünlerde katkı maddesi olmadığı için tatlarının çok güzel olduğunu söyledi. Giresun'dan festivale katılan Hüseyin Şenemre ise, Batman'ın çok güzel bir il olduğunu, daha önce de geldiğini ve askerliğini de bu bölgede yaptığını belirterek, "Batman'a tereddütsüz geldim. Burada Giresun'a özel fıntık ezmesi yapıyoruz. Bu tamamen el yapımıdır. Ürünlerimiz fabrikasyon olsaydı stant, stant gezemezdik kendi ürünlerimizden yapıyoruz" diye konuştu. Stantların 2 gün boyunca Batmanlılara açık olacağı bildirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok