Emniyet’ten ‘Narko Gençlik’ eğitimi
Batman Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği personeli tarafından, gençlere madde kullanımına karşı mücadelede farkındalık kazandırmak amacıyla “Narko Gençlik” eğitimi verildi. Batman Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nden Narko Rehber Polisleri tarafından madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirmeler, sinevizyon ve kısa film gösterimleri yapıldı. Uyuşturucu kullanımının genel olarak merakla başladığına dikkat çeken Narko Rehberler, uyuşturucuya başlama nedenlerinden birinin de merak etkisinin olduğunu söyledi.
Narko Rehberler, ”Bir kişi madde kullanımına ilk başladığı zaman içerisinde bir merak duygusu vardır ve korkuyla başlar. İlk başladığı an itibariyle, merak-korku olayını geçtikten sonra, ilk anda pişmanlık duygusu yaşar. Dolayısıyla pişmanlık duygusuyla birlikte kişiden çıkan Bir daha asla içmeyeceğim kelimesidir. Ancak madde artık öyle bir hale geldi ki, kişinin bir kere dahi kullanımı dahi kişiyi madde bağımlısı yapıyor. Bizim burada bir kez dahi şansımız yok.
Madde bağımlılığı hiçbir zaman irade ile ilgili bir konu değildir” dediler. Madde bağımlılarına dikkat çeken eğitimciler, madde bağımlısı olan bir kişinin beyninde de yüzde 40 oranında küçülmenin meydana geldiğine dikkat çekerek tedavilerinin de ancak ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde yapıldığını söylediler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 02EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 03REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 04OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 05KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 06Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 07Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 08TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 09Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 10ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 11TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 12Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 13MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 14YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI
- 15İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI




Henüz Yorum yok