
“Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz”
Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Türk-İş Konfederasyonu’nun eylem kararına destek vererek, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü giriş kapısı önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.
“Emeğimize, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” mesajıyla bir araya gelen sendika üyeleri, açıklamanın ardından işbaşı yaptı. Petrol-İş Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, kalabalık bir grup emekçinin katıldığı açıklamada, kamu işçilerine reva görülen ücret teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Akkuş, hükümetin üç ay boyunca masaya teklif getirmediğini hatırlatarak, “Geçim şartları ağırlaştı dedik, görmezden geldiniz. Sabırla çözüm bekledik, sonunda ise zar zor bir teklif sundunuz. Bu teklif, emeğimizi yok saymaktır!” dedi.
“ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ!”

Ücretlerin temel ihtiyaçları bile karşılamaya yetmediğine dikkat çeken Akkuş, “Maaşlarımızla bir haftayı bile çıkaramıyoruz. Kiralar uçtu, faturalar kabardı, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı kulaklarını tıkamış, halktan ve emekçiden kopmuştur. Bu sadece kamu işçisinin meselesi değil, bu ülkenin adalet ve sosyal barış meselesidir. Beklemeye tahammülümüz kalmadı. Biz alın terimizle bu ülkeye değer katıyoruz. Hükümet de sosyal devletin gereğini yapmalı, süreci uzatmadan adil bir çözüm getirmelidir. Artık yeter! Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Onurlu bir yaşam, adil bir ücret, güvenceli bir gelecek istiyoruz. Bugün burada iş yerlerimizin önündeyiz, yarın alanlardayız!” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından katılımcılar 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 02İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 032 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
- 04Ortaklar toplantısı Polonya’da gerçekleştirildi
- 05GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
- 06VALİ CANALP, PETROLSPOR TARAFTAR GRUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
- 07FESTİVAL COŞKUSU ROJİN KONSERİYLE BAŞLADI
- 08DİCLE KART ŞEFLİĞİ YOĞUN MESAİ YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TEMASLAR
- 10Bir Kalp Bin Umut Derneği’nden 250 öğrenciye kırtasiye desteği
- 11BATMAN’DA YAPILACAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI
- 12ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 13DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 14Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 15ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
Henüz Yorum yok