Vali Şahin Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulundu
Hasankeyf Yukarı Şehir (Kale) alanında gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, Büyük Saray Restorasyon çalışmaları ile Koruma ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Çevre Düzenlemesi bilgilendirme toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı tarafından Büyük Saray Restorasyon ve Koservasyon Projesi, İŞKUR Projesi ve Arkeolojik Kazılarla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirmelerin ardından toplantıda, kale bölgesinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının onarımı ile ilgili yürütülen çalışmalar görüşüldü.
İlçede bin kişilik cami ibadete açıldı
Vali Şahin, toplantının ardından ilçenin yeni yerleşkesinde ibadete yeni açılan bin kişilik Selahaddin Eyyübi Camisinde incelemelerde bulunarak, yürütülen hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Hasankeyf meyvecilik uygulama istasyonu
Vali Şahin, daha sonra ilçenin yeni yerleşkesinde başta ilçeye özgü meyvelerin yetiştirilmesi için İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen 70 dekarlık alanda incelemelerde bulundu.
Çiftçileri modern meyvecilik çalışmaları konusunda eğitilmeleri ve başta gen kaynaklarını korumak üzere yerel çeşitler ve yeni meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulacak “Meyvecilik Uygulama İstasyonu” alanında incelemelerde bulunan Şahin, yapılacak düzenlenmelere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Bahçe ihata çalışmaları, su kuyusu, sulama havuzu, elektrik iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki dönemde tarla teraslama çalışmaları tamamlanacak ve kasım ayından itibaren bu alanın tamamında 3-5 dekar aralığında yerel meyve çeşitleri başta olmak üzere (Hasankeyf inciri, badem, üzüm, nar, kayısı, fıstık, aydın sarısı ve bursa siyahı inciri vb.) demostrasyonlarının kurulacağını kaydetti. Yetkililer, alanda görsel amaçlı bazı bölümlerde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirileceğini ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok