AÖL kayıt işlemleri başladı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 9 Ocak itibariyle başladığı belirtildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kayıtlar ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi'nin http://aol.meb.gov.tr/ yayınlanan kılavuzlar doğrultusunda kayda gelen öğrencilerimizin kayıtları yapılacaktır. Kılavuzlarda; ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri 9-31 Ocak 2019, mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme ise: 1-6 Şubat 2019 olarak belirlenmiştir. Halk Eğitimi Merkezimize bağlı olarak faaliyetlerin yürütüldüğü Açık Öğretim Bürosunda belirtilen tarihlerde öğrencilerimizin kayıtlarını yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır." dedi.
İlk defa kayıt yapacaklar için kılavuzda belirtilen evraklar ile birlikte müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kurtaran, "Öğrencilik durumu 'silik, donuk veya aktif' olan eski öğrencilerimizin ise sınavlara girebilmeleri için kayıt yenile işlemlerini gerçekleştirmeleri zorunludur. Öğrencilerimizin yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sonrası durumları sistem üzerinde 'aktif' hale geldikten sonra iletişim bilgileri ile sınava girmek istedikleri 'ili' mutlaka güncellemeleri gerekmektedir. Okuma - yazma sayısının kampanyalar ve çeşitli aktivitelerle giderek düştüğü, okuryazar oranın yükseldiği ilimizde farklı nedenlerden dolayı okula gidemeyen vatandaşlarımız için iyi bir fırsat olan Açık Öğretim sisteminin aktif bir şekilde kullanılmasını önemsiyoruz. Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi, Zübeyde Hanım İlkokulu arkasında bulunan Halk Eğitim Merkezi Açık Öğretim Bürosunda kayıtlar yapılmaktadır. Öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihlere dikkat etmeleri gerektiğini ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok