AP'den Türkiye'ye flaş çağrı
"Türkiye'deki şiddete dönülmesinden şöke olduk" denildiği çağrıda "barış sürecinin sonu, her geçen gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Sivillere, polis ve askerlere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz" sözleri kullanıldı.
Yeşiller Grubu'nun grişimi üzerine AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyalist, Liberal, Sol ve Yeşiller grup başkanlarınca yapldığı belirtilen "Barış Çağrısı"nda, "Türkiye'de şiddete dönülmesinden şoke olduk. Barış sürecinin sonu, her gün yoğunlaşan bir çatışmaya yol açtı. Siviller, polis ve askere yönelik şiddeti kuvvetle kınıyoruz. Ölümlerin daha da çoğalmasının önlenmesi için Türk ordusu ile PKK arasındaki şiddet sarmalı kırılmalı" deniliyor.
"DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDAKİ TÜM BAŞARILAR TEHLİKEDE"
Türkiye'de demokrasinin ilerletilmesi için çok mesafe katedildiğinin belirtildiği çağrıda "Ancak şimdi tüm bu başarılar, son dönemdeki şiddet nedeniyle tehlikede. Şiddetli ihtilaf tüm bölgeye tehdit. İki tarafta gerilimleri artırma stratejilerine odaklanmasını kınıyoruz" deniliyor.
AP siyasi grupları, ihtilafa siyasi çözümün uzlaşıdan geçtiğini vurgulayarak Türk hükümetinden, bu amaçla inisiyatif almasını istediler. ABHaber tarafından yansıtılan çağrıda "Avrupa Parlamentosu'ndan siyasi grupların liderleri olarak ihtilaf taraflarına şiddete son vermeye ve barış müzakerelerine yeniden başlamaya çağırıyoruz" deniliyor ve bu amaçla "tüm tarafların kalıcı olarak silah kullanmaktan vazgeçmeleri" isteniyor.
AB LİDERLERİ DEVREYE GİRSİN
Türkiye'deki tüm etnik ve dini grupların yan yana sadece barış içinde yaşayabileceğini de vurgulayan AP'deki gruplar, çağrılarının son bölümünde de "AB liderlerini, şiddete son verilmesini ve ihtilafın tüm taraflarını müzakere masasına geri oturmasını sağlamak için olası tüm yollara başvurarak derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 02“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 03FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 04ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
- 05YAPI MALZEMELERİ PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
- 06BUZLANMAYA KARŞI YOĞUN MÜCADELE
- 07PWK: BU İLGİ ORTAK MÜCADELENİN GÖSTERGESİ
- 08BATMAN'DA UÇAK SEFERLERİNE KAR ENGELİ
- 09BELEDİYE’DEN AĞAÇLARA KIŞ KORUMASI
- 10VALİ CANALP, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SAHADA İNCELEDİ
- 11BATMAN'DA KAR TATİLİ UZADI
- 12KAMU-DER Batman İl Başkanı Suçin Genel Kurulda görev aldı
- 13BELEDİYE TÜM EKİPLERİYLE SAHADA
- 14Hasankeyf’te kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale
- 15ESNAF72.COM LANSMANLA TANITILDI




Henüz Yorum yok