Batman’da ikinci ürün eken çiftçiler 4 kat para ödeyecek
Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkanlık tarafından işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan sulama alanlarının su kaynağının Batman Barajı olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, bu yıl sulamada tüm Türkiye' de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarında su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağının bu sulama sezonu için yeterli olmasının sağlamak gerektiği kaydedildi.
"Uyarılara rağmen, çiftçiler ikici ürünü ekmişlerdir"
Açıklamanın devamında, "İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan, Batman Sağ sahil ve Batman Silvan sulama alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.
"İkinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir"
İkinci ürün ekimi yapan çiftçilerin, ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldukları belirtilen açıklamada, "Oysaki Sulama Birliğimizce verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapılmıştır. İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok