26 Bin Hasta Organ Bağışı Bekliyor
Pamukçu açıklamasında, “Organ ve doku bağışı ölümümüzden sonra organlarımızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermektir. Bazen görmeyen bir insanın görmesini bazen de hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamaktır." dedi.
Türkiye geneli 2020 yılı organ ve doku bağışı bekleyen güncel hasta listesine göre organ bağışı bekleyen kişi sayısının 25 bin 914 kişi olduğunu aktaran Pamukçu, şöyle devam etti:
"2019 yılı içinde bin 212 beyin ölümü gerçekleşmiş olup sadece 234 kişinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verilmiştir. Türkiye genelinde 21 bin 483 böbrek, 1 ince bağırsak, bin 296 kornea, 983 kalp, bin 795 karaciğer, 71 akciğer, 285 pankreas olmak üzere toplam 25 bin 914 kişi bağış beklemektedir."
Ülkede organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Pamukçu, "Organ nakli hizmetlerinde büyük gelişmeler kaydedilmekle beraber istenilen seviyeye ulaşılamamaktadır. Bunun en büyük nedeni organ ve doku bağışının yetersizliğidir. Organ bekleyen hasta ve yakınlarına empati kurarak ne kadar zor durumda olduklarını ve bağışlarımızla ne kadar hayati bir davranışta bulunduğumuzu anlayabiliriz. Bir gün kendimiz veya yakınlarımızın da organ bağışına muhtaç hale gelebileceğini unutmadan, bu bilinç ve anlayışla organlarımızı bağışlayalım ve etrafımızdaki insanları da ikna etmeye çalışalım." ifadelerini kullandı.
Bağışlanan her organın bir hayat kurtardığını söyleyen Pamukçu, "03-09 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde halkımızı bilgilendirmek, organ ve doku bağışı başvurularını kabul etmek üzere Sağlık Müdürlüğümüz, Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, tüm kamu hastaneleri ile tüm özel hastanelerde bağış kabulü yapılmaktadır. Tüm halkımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımız ve umudumuz tam olup, tüm halkımızı hayat kurtarmaya davet ediyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 02KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 03BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 04BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 05MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 06BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 07KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 08PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0911 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 10NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 11BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 12VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 13ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 14324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 15DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM




Henüz Yorum yok