ÇİFTÇİ, "KİRA KONUSUNDA VİCDANİ HAREKET EDİLMELİ"
Kira artışında sınırlamaların kalkmasından sonra kiracılarla mülkiyet sahipleri arasında tartışmalar yaşandığını belirten BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, hem kiracıların hem de mülkiyet sahiplerinin bu konuda vicdani ve insani davranmaları gerektiğini söyledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kira artışı konusunda yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kira artışında sınırlamanın kaldırılmasıyla taraflar arasında üzücü tartışmamaların yaşandığını belirten Çiftçi, taraflara sağduyu çağrısında bulunarak vicdani davranmalarını istedi.
Kira artışı sınırlamasının kaldırılmasından sonra özellikle kiracılardan şikayetlerin duyulmaya başlandığını belirten Çiftçi, “Aslında kira sınırının kalkması ya da konulması bir şey değiştirmez. İnsanların Allah'tan korkması ve bu doğrultuda vicdani hareket etmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. İster mülkiyet sahibi olalım ister kiracı olalım; vicdani davranmalıyız. Kiracının mülkiyet sahibine fırsatçılık yapmaması “benim sürecim var, benim kontratım var, ben kontrat dışına çıkmıyorum” demesi yanlıştır. Mülkiyet sahibinin de vicdani davranmayarak fırsatçılık yaparak kiracıyı ezmesi yine yanlıştır. Bu konuda vicdanen hareket edilmesi lazım.” İfadelerini kullandı. Kira artışı konusunda piyasa şartlarının göz önün bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Hem kiracıdan hem de mülk sahibinin birbirlerini incitmemelerini, piyasa koşullarını da göz önüne alarak hem mülk sahibinin kiracıyı zor durumda bırakmaması lazım hem de kiracının kontratın arkasına saklanarak mülkiyet sahibini zor durumda bırakmaması lazım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 02Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 03İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 04“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”
- 05MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI
- 06BESO’dan Karz-ı Hasen Destek Sandığı Girişimi
- 07ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 083.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 09BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 10BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 11472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 1219 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 13VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 14300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 15KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ




1 Yorum
Jale
30 Temmuz 2024