İl Müftüsü Erhan’dan Miraç Kandili açıklaması
Erhan açıklamasında, Miraç Gecesi’nin; Yüce Allah’ın Hazreti Peygambere büyük hakikatlerin İlâhî sırlarını gösterdiği, vâsıtaları kaldırarak, ilâhî vahye muhatap kıldığı, mü’minlere beş vakit namazın farz kılındığı ve Müslümanlar için de İlâhî lütuflarla dolu olan bir gece olduğunu anlattı.
Miracın Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Müftü Erhan “Miraç, Cenâb-ı Hakk’ın, sevgili Rasûlü Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir ihsanıdır. Yüce Allah, gönderdiği peygamberlerini tebliğ görevi ile baş başa bırakmamış, onları vahiy ile yönlendirdiği gibi, zaman zaman çeşitli mucizelerle de desteklemiştir. Peygamberimizin en büyük mucizelerinden birisi İsrâ ve Miraç hadisesidir. Miraç olayının, Müslümanlar için önemli sonuçlarından birisi hiç şüphesiz, İslâm dininin direği mesabesinde olan namazdır. Namaz mü’minlere bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki, ‘Namaz mü’minin miracı’ olmuştur.” dedi.
“Mü’min günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde edâ edecek olursa, namaz onun için bir Miraç olacak ve kul onunla Hakk’a yol bulabilecektir” diyen Erhan konuşmasına şöyle devam etti:
“Miraç Kandili aydınlığını fırsat bilerek çeşitli sebeplerle lekelenen kalplerimizi önce tövbe ve istiğfar ile temizlemeli, sonra da Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul, olgun bir mü’min olmaya gayret göstermeliyiz. Fitne, fesat, gıybet ve iftira gibi, bizi birbirimize düşman eden kötülüklerden uzak durmalı, dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldırarak kucaklaşmalı, bir olmaya, diri olmaya çaba sarf etmeliyiz.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR DURDURULAMIYOR : ŞAMPİYONLUK YOLUNDA KARAMAN’DA 6 GOL, 3 PUAN!
- 02ASKON’DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA YARDIMI
- 03VALİ CANALP’TEN KADİR GECESİ MESAJI
- 04ÇOK SAYIDA SİLAH VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 05MHP, BATMAN’DA KARDEŞLİK SOFRASI KURDU
- 06VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 07VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 08ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 09ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 10YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 11BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 12VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 13NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 14İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 15NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ




Henüz Yorum yok