MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
MÜJDECİ “İŞÇİLER YOKLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli olan on binlerce taşeron işçinin 9-10 ay maaş alıp, 2-3 ay maaş alamadığına dikkat çeken DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, söz konusu çalışanların bu süreçte yokluğa mahkûm edildiğini belirtti.
Taşeron işçilerin yapılan düzenlemeler ile kadroya alınmalarına rağmen statülerinde hiçbir değişiklik olmadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Milli Eğitim Bakanlığı’nda taşeron işçi olarak çalışanlar eğitim ve öğretim hayatının sorunsuz ve verimli bir şekilde sürdürülmesi için çok önemli görevler üstleniyor. Ancak taşeron statüsünden kadroya alınmalarına rağmen halen taşeron işçi haklarından fazlasına sahip değiller. Özellikle 9-10 ay çalıştırıp, 2-3 ay boyunca maaş alamamaları nedeniyle bu süreçte ciddi mağduriyetler yaşıyorlar.
Üstelik ikramiye ve tediye ödemeleri de 9-10 ay üzerinden hesaplanıyor. Dolayısıyla daha geç emekli oluyorlar ve maaşları da oldukça düşük oluyor. Başta gıda olmak üzere, iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle Türk Lirası’nın alım gücünün bunca düştüğü bir ortamda zaten yoksulluk yaşayan vatandaşlarımız bir de 2-3 ay maaş alamıyor. Bu insanlar 2-3 ay için nasıl iş bulacaklar?
Ailelerini nasıl geçindirecekler? Mevcut maaşlar ile bir ay geçinmek mümkün değilken; 10 ay maaş alıp 12 ay nasıl geçinecekler? Mevcut uygulama hakkaniyete, vicdana ve hukuka kesinlikle uygun değildir. Bir an önce çalışanlar arasında eşitlik sağlanmak üzere; 12 aylık çalışma sistemine geçilmeli ve kadro statüsünün tanıdığı tüm haklara erişmelidirler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok