Yağlı yiyeceklerden uzak durun uyarısı!
Yağlı yiyeceklerden uzak durun uyarısı!
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Evren Kanat, yağlı yiyeceklerin safra kesesinde taş oluşmasına neden olduğunu belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Kanat, bölge insanının yoğun şekilde yağlı yiyecek tükettiğini bunun da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi. Yağlı ürünler tüketmenin safra kesesinde taş oluşumuna neden olduğunu belirten Uz. Dr. Kanat, “Güneydoğu’da özelikle Siirt, Mardin ve Batman gibi yerlerde yağlı gıda beslenmesine bağlı olarak çok ciddi anlamda safra kesesi taşları gelişir. Her zaman safra kesesinde taş olmadan da safra kanalında taş gelişebilir. Bizim teknik olarak yaptığımız safra kesesine müdahale etmiyoruz. Safra kanalına endoskopi cihazıyla mideden ince bağırsağa gelip o şekilde kanalın içine giriyoruz. Çeşitli aparatlar balon ya da gayt dediğimiz ince tel yapılarla kanalın içine giriyoruz, oradaki taşları çıkartıyoruz. Bu metodun çıkma nedeni safra kesesindeki taşları çıkartmaktır, ama günümüzde onu safra kanalındaki parazitler tümörler başka nedenlere bağlı darlıklar içinde teşhis ve tedavi amaçlı kullanabiliyoruz” dedi.
“ÇOK AZ YÜRÜYÜŞ VE SPOR YAPILIYOR”
Yağlı ürünlerin yanında kırmızı et tüketiminin de fazla olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Kanat, "Aynı zamanda kırmızı et çok yüksek oranda tüketiyoruz. Bir de monoton bir hayatımız var, özelikle bayan hastalarımızda daha çok görüyoruz. Spor ve yürüyüş çok az yapılıyor. Spor ya da yürüyüş en basiti, sedanter bir yaşama bağlıdır. Çok yaygın görünür bizde” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 02MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 03BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 04KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 05PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0611 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 07NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 08BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 09VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 10ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 11324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 12DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 13GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 14NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 15MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT




Henüz Yorum yok