ÖNLÜ “KAMUDA HUZUR ADALETSİZ ÜCRETLE SAĞLANAMAZ”

Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmus Önlü, kamuda yaşanan ücret adaletsizliğinin artık çalışma barışını tehdit eden yapısal bir soruna dönüştüğünü belirterek,mevcut ücret, enflasyon ve vergi düzeniyle kamu çalışanlarının huzurunun sağlanamayacağını söyledi.

Aynı unvan ve sorumlulukla görev yapan kamu çalışanları arasında oluşan maaş farklarının kabul edilemez boyutlara ulaştığını vurgulayan Önlü, “Bu durum liyakati ve yılların emeğini yok sayan açık bir haksızlıktır. Kamu çalışanları geçim sıkıntısıyla baş başa bırakılmıştır” dedi.
 
“BELİRLENEN ZAM ENFLASYON KARŞISINDA YETERSİZ”
 
Hakem Kurulu eliyle belirlenen maaş artışlarının piyasa gerçeklerinden kopuk olduğunu ifade eden Önlü, TÜİK verilerine göre 2025 yılı enflasyonunun yüzde 30,89 olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Buna rağmen 2026 Ocak ayında memur ve emeklilere yapılacak toplam yaklaşık yüzde 18,6’lık zammın, hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını söyledi.
 
“VERGİ SİSTEMİ MAAŞLARI ERİTİYOR”
 
Gelir Vergisi uygulamalarının kamu görevlilerinin maaşlarını yıl içinde sistemli biçimde azalttığını belirten Önlü “Vergi yükü adil dağıtılmadığı sürece çalışanın gelirini korumak mümkün değildir. Dolaylı vergiler bu adaletsizliği daha da artırmaktadır” ifadelerini kullandı. Mevcut şartlarda kamuda huzur ve motivasyondan söz edilemeyeceğini dile getiren Önlü, kamu personel sisteminde kapsamlı bir reforma ihtiyaç olduğunu vurguladı. Geçici düzenlemelerin sorunları derinleştirdiğini söyledi.
 
KAMU İŞVERENİNE ÇAĞRI
 
Açıklamasının sonunda kamu işverenine seslenen Önlü, “Ücret dengesini sağlayacak, emeği koruyacak düzenlemeler gecikmeden hayata geçirilmelidir. Kamu hizmetinin sürdürülebilirliği, kamu çalışanının insanca yaşayabileceği bir ücret düzenine bağlıdır” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler