“Emeklilere üvey evlat muamelesi yapılıyor”
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Batman Şube Başkanı Abdulkadir Atalay yaptığı yazılı açıklamada, emekliler arasındaki maaş farkının uçurum olduğunu belirterek, bunun mutlaka düzetilmesi gerektiğini söyledi.
Emeklilere yönelik iyileştirmelerin ivedilikle yapılması gerektiğini belirten Atalay, “Emekli sandığı, SSK, Bağ-Kur toplumun gelişmişliği toplumun emeklilerine ve yaşlılarına verdiği değer ile ölçülür. Anayasada herkesin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğu ve yaşlıları devletin kuruyacağı belirtilmiştir. Yapılan anketlerde emeklilerin yüzde 85’inin gelirinin yeterli olmadığı anlaşılmıştır. Emeklilerin aylıkları iyileştirilmeli, TÜFE’den kurtarılmalı, sağlık hakları geliştirilmeli ve yaşlılık hukuku ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.” dedi.
Açıklamanın devamında Atalay, şunları söyledi: “Çalışanlarla emekliler arasındaki ücret farkları giderilmeli, emeklilerde çalışanlarla aynı ölçüde promosyon verilmelidir. Gerçek bir intibak yapılmalı, emekli sandığı sistemi temel alınmalı, emekliler arasında farklılık ve ayırım yapılmamalıdır. Biz bu sorunları yakinen bilmekteyiz ve düzeltilmesi için her zaman gereğini yapacağız. Emeklilerimize insan onuruna yakışan bir yaşam ön görmekteyiz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok