Kızılay vatandaşları kan vermeye çağırdı
Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kan bağışıyla ilgili İLKHA’ya açıklama yaptı. Kış şartları nedeniyle kan bağışı miktarının ciddi oranda azaldığını ve kan ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını belirten Okçu, vatandaşları kan vermeye çağırdı.
Kan vermenin can vermek olduğunu ifade eden Okçu, “Soğuk kış şartları nedeniyle Kızılay kan stoklarında ciddi miktarda düşüş yaşanmaktadır. Bu düşüşün olumsuz yansıması Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da hissedilmiştir. Oysa mevsimin kış olması, kan vermek açısından hiçbir risk taşımamaktadır. Bilakis kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Çünkü kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Nitekim İslam Peygamberi zaman zaman hacamat yaptırarak kan aldırmaktaydı. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilo üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir.” dedi.
“Kızılay Kan Merkezi vatandaşların hizmetindedir”
Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacının olabileceğini vurgulayan Okçu, “Ancak bölgemizde ve özellikle Hakkâri, Mardin ve Şırnak gibi vilayetlerimizde toplanan kan, bu illerimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. Bu kapsamda genel merkezimizin ilimiz için belirlediği hedefleri yakalayabilmemiz için hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hiç kimsenin ‘Benim ihtiyacım olmaz.’ şeklinde düşünme lüksü olamaz. Bu bağlamda Ziya Gökalp Bulvarı Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezi hafta boyunca mesai saatleri dâhilinde kan almak üzere vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok